Design.

Vi gör en ny design till bloggen så de kommande dagarna kommer det se lite tokigt ut, i eftermiddag ska jag och Anja till bokmässan!
 
 
Esther.

Pojkarna på Baker street av Anthony Read

 
 
 

Titel: Fallet med den försvunne detektiven

Författare: Anthony Read
Genre: Deckare
Vid tangentbordet: Esther
 
På bokens baksida:
 
När Sherlock Holmes försvinner under mystiska omständigheter är det bara de unga gatudetektiverna på Baker Street som kan rädda honom.
 
Vem är den mystiske amerikanen som smyger omkring på Baker Street?
Har den usle Moriarty något med saken att göra?
De förbluffande ledtrådarna är lika ogenomträngliga som dimman över London - följ med när Wiggins, Sparven, Queenie och de andra börjar lägga ihop två och två i sin spännande jakt på sanningen.
 
 
Mycket bra, den bästa av de tre som kommit på svenska tycker jag. Den är spännande och ja, inte den mest spännande bok jag läst men ändå väldigt bra. Det är inte bara pojkar i böckerna, tre flickor är med också.
Queenie är som en mamma för barnen och Wiggins är chef, Sparven jobbar på varieéteatern och samlar viktig fakta därifrån ibland. Puts, Queenies lillebrar putsar skor, Bäver är Wiggins hörgra hand, Rose blomsterflicka och Gertie är från Irland.
 
Jag är ledsen att det inte blivit så mycket på senaste men det har varit läxor, trötthet och såntdära ivägen. 
 
 
Betyg: 4. Jättebra!
 
 

Rum 213 av Ingelin Angerborn

Svensk titel (orginal): Rum 213
Författare: Ingelin Angerborn
Genre: Övernaturligt, skräck (?), spöken
Typ av bok: Ensamstående
Filmer: Finns ingen
 
På baksidan/beskrivning:
Den här natten vaknade både Meja och jag av Beas skärande skrik. Hon satt i sin säng med kudden hårt tryckt mot ansiktet. 
-  Du drömde bara, viskade jag. Här är ingenting. Bea skakade på huvudet bakom kudden. Det var ingen dröm, sa hon tyst. Jag såg henne, på riktigt.
 
 
Varför händer det så konstig saker i rum 213? Rummet som Meja, Bea och Elvira delar på kollot. Varför försvinner deras saker på nätterna? Och vem är den vitklädda flickan som bara Bea kan se?
 

(Esther)

Den bästa av Ingelins böcker enligt mig. Mysig, läskig och lite sorglig, men mycket mycket bra! Det blir en häftig känsla när de är på kollo för det finns så många att misstänkta. Och många som misstänker deras konsiga beteenden. Det tog bara en timme att sluka den, och vilken eftersmak sedan! Känner verkligen att jag vill läsa om den. 
Meja, Bea och Elvira har mysiga personligheter och är roliga och snälla.
 
Betyg: 5/5, bra i alla åldrar.
Vid tangentbordet: Esther
 

(Anja)
 
Det var ganska länge sedan jag läste den här men jag ska försöka komma ihåg så gott jag kan.
 
Jag minns att jag tyckte den var ganska lättläst, men jag vet inte om det är bra eller dåligt. Precis som Esther läste jag ut den väldigt fort och det var ganska enkelt språk, vilket gjorde att det var mycket fritt utrymme för att skapa egna bilder och tankar. Det är ju aldrig riktigt fel, eller hur?
 
Som Esther sa lyckades Angelin få till det både mysigt, läskigt och sorgligt trots det enkla språket, så jag hade förmodligen älskat den för något år sedan.
 
Sammanfattning: Angelin är duktig, så jag ger den tummen upp. Tre av fem!
Vid tangentbordet: Anja

Månfågel av Ingelin AngerbornTitel: Månfågel

Författare: Ingelin Angerborn
Genre: Fantasy
Vid tangentbordet: Esther
 
På bokens baksida:
 
Vendela sänkte handen med brevet och stirrade oförstående rakt ut i luften. Sedan öppnade hon försiktigt dörren och kikade ut i trapphuset. Det måste vara någon som driver med mig, tänkte hon. Men det var ingen där. Trapphuset var tyst och tomt.
 
En morgon får Vendela ett egendomligt brev hem i brevlådan. Ett brev skrivet med riktigt bläck och gammaldags snirkliga bokstäver. Ett brev som förändrar allt ...
 
 

 
Ännu en succé av Ingelin, jag läste den innan jag gick till skolan och när jag kom hem från skolan. Den är fantastisk! Lika bra som de andra fast lite ensammare kanske. Lite läskigt, jag läste ut den den 1 september
 och sista stycket i boken utspelar sig den 31 augusti! Läskigt.
Lika bra som de andra, kanske lite bättre än Sorgfjäril, men jag tycker ändå att Rum 213 är bäst, den tänker jag recensera ikväll eller imorgon.
 
 
Betyg: 4 1/2