Ser sidan konstig ut?

Tänkte bara meddela att om sidan ser lite märklig ut under de närmaste timmarna beror det på att vi håller på att försöka göra om lite. Kika in senare så får ni se hur det har blivit! Kram.

Tolv dagar i mitt liv av Lotta Olsson

Insåg just att jag inte läst så mycket mer än Harry Potter-serien under sommaren, och eftersom Esther redan recenserat den fick jag gräva fram några böcker jag inte läst på väldigt länge i min lilla bokhylla. Hinner olyckligtvis bara recensera den här idag, men det blir fler imorgon.
Bild kommer inom kort!
 
Titel: Tolv dagar i mitt liv
Författare: Lotta Olsson
Genre: Vardag (?)
Fler böcker i serien: Tolv dagar i mitt liv och Tretton ynka veckor.
Filmer: Finns ingen.
På baksidan:
Jag heter Lisa, och jag är elva år. Jag har skrivit mina memoarer, eller i alla fall börjat. De flesta som skriver sina memoarer är ju väldigt gamla, men jag tror det kan vara bra att skriva ner lite innan. Annars kanske jag glömmer bort hur det är just nu:
 
• Att jag kom tillbaka efter sportlovet och ALLT var förändrat.
• Att jag förlorade min bästa kompis Nelly, och inte ens blinda Mia Nilsson ville veta av mig.
• Att jag insåg att jag antagligen är ensammast i hela världen.
 
Men vad ska man göra när man inte har några kusiner i Alingsås och när till och med ens egen mormor säger att man är onormal???
 
En ganska lättläst bok om familjen, kompisar och livet. Helt okej, men lite långtråkig ibland. Funkar om man är lite yngre och lässugen. Egentligen inget större fel på hur den är skriven, men alldeles för lättläst för att jag ska uppskatta den särskilt mycket mer än att jag får något att göra en vardagskväll.
 
Sammanfattning och betyg: Söt, men lite för lättläst. 5/10!

Nu ska ni få se!

Jag har inte bloggat någonting på väldigt länge nu, men håll utkik under kvällen så ska vi se om jag lyckas göra några recensioner. :)

Kram! Anja.

Den Äldste av Cristopher Paolini

 

 

Titel: Den Äldste

Författare: Cristoher Paolini
Genre: Fantasy
Fler böcker i serien: Eragon
Vid tangentbordet: Esther
 

På bokens baksida:

Mörkret faller…

Svärdsklingor möts…

Nu härskar ondska…

 

Eragon och hans drake Saphira har lyckats rädda rebellerna från ett ödesdigert nederlag i det stora slaget vid Tronjheim. De har besegrat Galbatorix styrkor, men den ondskefulle kungen hotar fortfarande att krossa alla som sätter sig upp mot hans mörka välde.

Eragon måste färdas till alvernas rike, Ellesméra, där Drakryttarnas urgamla kunskaper fortfarande lever kvar. Samtidigt tvingas hans kusin Roran att själv ta till vapen hemma i Carvahall.

Det blir en tid fylld av nya upplevelser, men också av smärta och förräderi. Inte ens de som står Eragon närmast är att lita på.

 


 

 

Den Äldste är den andra superbra delen i Eragon-serien (som också är lånad från skolbiblioteket.) Den är roligare för att Eragon är mer utvecklad och allvetande. Han har rest runt  hela Alagaësia och träffat starka dvärjar, kloka alver och andra varelser. Jag har nu börjat läsa Brisingr!, tredje delen i tetralogin Arvtagaren. Hoppas att den är lika bra som dem två andra. Hejdå!

 

Betyg: 4


Facebook/ Hêtre

Nu finns Hêtre på facebook!
 
 
 
 
 
 
 

Nim och den hemliga ön av Wendy Orr

Titel: Nim och den hemliga ön
Författare:Wendy Orr
Genre: Äventyr
Filmer: En
Fler böcker i serien:
Vid tangentbordet( taget från www.boksystrar.blogg.se): Esther
 
På bokens baksida:
 
Nim har världens bästa liv! Hon bor på en ö mitt ute i havet med sin pappa Jack, havsleguanen Fred, sjölejonet Selkie och havsskölpaddan Chica. När Nim inte hjälper sin pappa med hans vetenskapsarbete, spelar hon kokosnötsfotboll och åker vatterrutschbana med sina djurvänner eller läser spännande böcker om Hjältar och Skurkar. Trots att de har både en dator och ett mejlprogram så är det ingen som mejlar till Nim, fast det gör inte så mycket.
 
 
Men en dag försvinner Jack under en båttur och Nim måstte klara sig själv. Mitt i en rasande storm måste hon rädda ön och sina vänner från livs levande Skurkar. Som tur är får hon oväntad hjälp från en Hjälte som faktiskt inte är speciellt hjälte modig ...
 
 
Nim är en härlig bok där man får testa att leva livet ensam på en öde ö, leka och simma med sjölejon, havsleguaner och havssköldpaddor. Men filmen är inte lika bra som boken men helt okej. Väldigt lättläst, jag läste den när jag var nio och gillade den men vipps så var den slut, jag läste ut de på ungefär en timme. Jättemysig bok som är ett bra val för den 9-14 åring som vill ha en lättläst mysig bok.
 
 
Betyg:4½

Nu ni!

Jag har snart läst ut sista boken i typ en serie, och köpte en bok idag!

Sorgfjäril av Ingelin Angerborn

 
 
 
Titel: Sorgfjäril
Författare: Ingelin Angerborn
Genre: Skräck
Filmer:?
Fler böcker: Månfågel och Rum 213
 
På bokens baksida:
 
Hon hade velat kasta sig mot dörren och springa ner till mamma, men hon kunde inte röra sig. Hjärtat slog som besatt och hon andades häftigt, men armarna och benen ville inte lyda Hon kände ingenting och såg ingenting, Men när hon höll andan några sekunder och lyssnade, hörde hon någon som andades. Tysta, långsamma andetag.
 
Alice har just flyttat. Fyrtio långa mil bort från Leo, Sofia och allt hon är van vid. Mamma tycker det nya huset är gammalt och charmigt. Alice tycker det är gammalt och äckligt. Ett riktigt kråkslott! Men huset visar sig ha helt andra invånare än kråkor...
 
 
 
JÄTTEBRA! Spännande och förtjänar verkligen kategorin skräck, precis som sin föregångare Rum 213. Men för att tycka om den bör du vara yngst nio år och lite skrockfull. Fast det är inte jättebra i alla böcker, jag började läsa på en bok som handlade om knytt m.m. Och i boken hände massa läskigt, och eftersom jag är lite skrockfull trodde jag att lite av det kunde hända i verkligheten. Det kanske låter barnsligt, men jag tror på knytt. Och det var bra, för den här boken är extra rolig om man tror på övernaturliga saker!
 
 
Betyg:4 (Rum 213 snor femman, hoppas jag hinner recensera den också)
 

Lätt som en plätt!

Vi har inget, inte ett enda bidradg till vår tävling! Jag vet hur lätt det är se själva.
 
 
Det tog mig brara tjugo minuter! Hoppas ni blir lite inspirerade nu!
 
[email protected] väntar på er.
 
 
Esther!

Ledsen!

Hemskt ledsen att jag inte bloggat något på jättelänge! Så fort sommarlovet är slut ska jag börja blogga igen, räkna med mig då!

Kramar, Anja.