waka waka eeh eh

Jag ber om ursäkt för att jag inte har skrivit något på ett tag, men nu har jag i alla fall tänkt göra några tidsinställda inlägg så att sidan uppdateras lite då och då även om jag inte läser så mycket för stunden (tack för tipset Johanna).
Nu håller jag i alla fall på att läsa Anne Franks dagbok. Den kommer bli väldigt svår att recensera, om det ens är möjligt. Hm, vi får väl se.
 
Anja

Förr eller senare exploderar jag av John Green

Provläs den här. (Upptäckte just att länkarna blir osynliga, jag ska fixa det så snart som möjligt.)

 

Engelsk titel (orginal): The fault in our stars
Genre: Jag har jättesvårt att placera den här i någon speciell kategori, hm.
Fler böcker i serien: Finns inga.

Antal sidor: Det står lite olika överallt faktiskt och jag har inte möjlighet att kolla det, men runt 300.

Filmer: Det ska bli en film och här kan du läsa mer om det.

Beskrivning:

 

Sjuttonåriga Hazel Grace är obotligt sjuk i cancer och tillbringar alltför mycket tid hemma. Hennes mamma tycker att en stödgrupp är ett perfekt sätt att ändra på det och mycket motvilligt börjar Hazel gå till mötena. Där träffar hon snart Augustus Waters. Han är vacker och väldigt klok och de börjar träffas oftare. De är det perfekta paret.

 


 

 

Den här är så himla bra. Jag kan helt ärligt säga att jag aldrig förväntade mig det här riktigt. John skriver otroligt vackert och intressant och jag bara älskar det. Alltihop. Det är bara så himla fint. Så sorgligt. Så vackert. Hela berättelsen, karaktärerna och sättet han skriver på. Allting är så bra.

 

Hm, ja, jag har väldigt svårt att sätta ord på den här boken (som vanligt). Det är så väldigt speciellt. Sjutton år, medveten om att man kommer dö och i tron att man aldrig kommer få sina drömmar uppfyllda. Det går inte riktigt att beskriva, förstår du?

 

Well, jag tycker i alla fall att alla som är intresserade ska klicka på länken högst upp för att provläsa den. Men det är väldigt mycket att ta in och förstå, så ... var beredd på det. Men den är verkligen bra, så tveka inte. Bara gör det. Ok?

 

Sammanfattning: Det är ganska uppenbart att jag tycker om den. Sjutton av sjutton.

Vid tangentbordet: Anja


Bloggen fyller 1 år idag!

Hej, upptäckte att bloggen fyller 1 år idag! Den känns som att året gått väldigt fort och att vi inte fått alls många recensioner gjorda. Eftersom klockan är 21:30 hinner jag inte lägga upp någon recension idag. Men imorgon ska jag och Anja på bokklubb i biblioteket, så imorgon kommer lite om det och minst 10 andra recensioner. Tack för att ni läser även fast vi är så lata! /Esther\